Jachtgroepen WBE Zwarte Beek bestrijden everzwijnen

De everzwijnen die in Houthalen-Helchteren werden gespot.
Marco Mariotti De everzwijnen die in Houthalen-Helchteren werden gespot.
Diverse jachtgroepen van de wildbeheerseenheid (WBE) Zwarte Beek zullen binnenkort acties ondernemen om de everzwijnenpopulatie onder controle te houden.

De laatste weken zijn er voortdurend meldingen van everzwijnen, onder meer in Heusden, Houthalen-Helchteren, Genk en Zonhoven. De aangetaste terreinen zijn niet meer op twee handen te tellen, dus actie drong zich op.

De jachtgroepen zullen onder andere gebruik maken van drukjachten. Hierbij worden de everzwijnen opgejaagd uit hun beschutte omgeving naar een locatie waar zij door de jagers kunnen worden beschoten. “Hierdoor neemt de waarschijnlijkheid toe dat wandelaars, automobilisten,… in Beringen en de omliggende gemeenten in contact komen met everzwijnen. De inwoners worden dan ook opgeroepen op bijkomende waakzaamheid en honden zeker aan te lijnen zoals voorgeschreven in de GAS-codex”, zegt schepen van Duurzaamheid Gilbert Lambrechts (sp.a).

Met behulp van diverse waarschuwings- en verbodsborden zullen inwoners en passanten attent worden gemaakt op de jachten. “Gelieve deze te respecteren”, geeft Lambrechts nog mee. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.