Bibliotheek is deze maand mini-Efteling

Roodkapje en de wolf.
Mine Dalemans Roodkapje en de wolf.
Doornroosje, de wolf en de zeven geitjes, roodkapje, sneeuwwitje, Hans en Grietje en de kleine zeemeermin. Allemaal verblijven ze deze maand in de bibliotheek van Beringen. Deze sprookjes worden immers uitgebeeld in papier-maché. Daarmee is het gebouw in de Graaf van Loonstraat tijdelijk een soort mini-Efteling.

De tentoonstelling met de vanzelfsprekende naam 'Er was eens' brengt nog tot en met 30 september de sprookjes tot leven.


"Al heel lang worden deze verhalen over wolven, prinsessen en huisjes van peperkoek verteld en op deze manier willen wij ze opnieuw in de kijker plaatsen en worden ze ook zichtbaar en tastbaar voor het publiek", vertelt schepen van Vrije Tijd, Dave Schops (sp.a)

Sneeuwwitje in haar glazen kist.
Mine Dalemans Sneeuwwitje in haar glazen kist.

Sprookjes verkennen

"De tentoonstelling biedt ook de mogelijkheid om de sprookjes te verkennen met een digitaal spel waarin leuke opdrachten verwerkt zijn", gaat de schepen verder.


De werken zijn van de hand van Micheline Vandervreken, een Gentse kunstenares die gespecialiseerd is in de sprookjeswereld.


Volgens Lea, die bij de bibliotheek werkt, is 'Er was eens' een schot in de roos. "We krijgen heel veel vragen over de tentoonstelling. Iedereen vindt het erg mooi gemaakt en er hangt nu een bijzondere, sprookjesachtige sfeer in de bib", vertelt Lea.


"Mensen blijven ook langer staan om te kijken naar al de werken en er horen ook telkens boeken en dvd's bij, die ze bijgevolg ook bekijken. Er zijn al heel wat mensen met hun kindjes gepasseerd en we hebben het gevoel dat het nieuws rond deze tentoonstelling zich als een lopend vuurtje verspreidt", aldus Lea. (BVDH)

Ook kabouters waren aanwezig in de bib.
Mine Dalemans Ook kabouters waren aanwezig in de bib.