Bestuurder rijdt jongeman (19) eerst aan, en steelt dan ook nog zijn iPhone en portefeuille

Dwayne Ickmans (19) herstelt in het ziekenhuis van zijn verwondingen.
rv Dwayne Ickmans (19) herstelt in het ziekenhuis van zijn verwondingen.
Een agressieve bestuurder van een opvallend blauwe BMW heeft dinsdagavond een 19-jarige jongeman op zijn scooter aangereden op de Koolmijnlaan in Beringen. Toen het slachtoffer zwaargewond op de weg bleef liggen, kwam de automobilist naar hem toegelopen. Hij riep dat hij meteen de politie en een ambulance zou bellen, maar in plaats daarvan graaide de dader ook nog eens snel de nagelnieuwe iPhone én de portefeuille van het slachtoffer mee.

Enkele omwonenden verklaren dat ze de opvallende babyblauwe BMW eerder al hadden opgemerkt in de buurt, en dat de bestuurder daar gevaarlijke manoeuvres uithaalde. “Dwayne Ickmans (19) was dinsdagavond laat op de terugweg, nadat hij was gaan babysitten”, vertelt zijn familie. “Op de Koolmijnlaan ter hoogte van de Aldi liep het mis. Hij werd opgeschept door die bewuste  BMW. Dwayne zelf herinnert zich niet zo heel veel meer van het ongeval. Hij kwam met een smak op het asfalt terecht.”

“Alles werd even wazig, maar hij hoorde wel dat de bestuurder naar hem toekwam. Hij beloofde duidelijk om de hulpdiensten te bellen, terwijl de jongen zijn pijn verbeet. Maar er kwam helemaal niets, en de auto reed uiteindelijk weer weg. Dwayne is na lang wachten uiteindelijk zelf overeind gekrabbeld en voorzichtig terug op zijn beschadigde scooter gestapt.” Met wat sukkelen raakte de jongen weer thuis. Het ongeval was gelukkig vlak bij zijn woning gebeurd. 

Ook nog eens bestolen

Daar sloeg zijn familie alarm bij de politie. “Het hele gezicht was opgezwollen, en hij zat onder het bloed. Daarom is hij ook meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij gelukkig geen breuken had. Maar Dwayne had wel heel veel pijn. Zijn gezicht is behoorlijk toegetakeld. Tot overmaat van ramp: van zijn portefeuille én de nagelnieuwe iPhone was geen enkel spoor meer. Ook niet op de plek van het ongeval.”

“In plaats van hem te helpen had de bestuurder hem na de klap dus ook nog eens bestolen. Zijn iPhone had hij pas vorige week voor zijn verjaardag gekregen. Bizar genoeg is zijn identiteitskaart wél weer teruggevonden. Die had de bestuurder kennelijk weggegooid in de buurt van Leopoldsburg. Mogelijk is hij in die richting weggevlucht. Getuigen zijn er helaas niet, maar we hebben wel al aangifte gedaan bij de politie.”

De scooter van Dwayne is eveneens ernstig beschadigd.
rv De scooter van Dwayne is eveneens ernstig beschadigd.63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diana De Wit

  Ik hoop dat de laffe dader asap ingerekend wordt, met zo’n opvallende auto moet dat toch een makkie zijn?

 • Joris Bemoeyaert

  De grootste schuldigen zijn advocaten die zulk uitschot nog willen verdedigen. Advocaten wordt rijkelijk betaald om te liegen en procedurefouten te zoeken. Zaken die totaal niets te maken hebben met de feiten. Heb je dat taaltje al eens gehoord? Een normaal mens begrijpt daar amper iets van en op het einde van de rit volgt meestal de vrijspraak. Ons kent ons is daar schering en inslag.

 • MARC Formesyn

  Verf van BMW op scooter ; hangt er vol van . Snel te achterhalen van wie die verf is ....

 • Don Tessers

  Verdient 5 jaar cel en 25 jaar rijontzegging, punt!

 • Roger Rymen

  @Patricia: Wij leven in een wereld waar criminelen praktisch straffeloos worden behandeld door wereldvreemde rechters die, als ze al straffen, belachelijk lage straffen uitspreken en in vele gevallen een zodanig lage gevangenisstraf uitspreken dat de dader deze niet moet uitzitten en direct naar huis kan om opnieuw te beginnen. Dit niettegenstaande de Belgische burger strengere straffen eist, denk daaraan als je in het stemhokje staat.

Video