Anonieme politiewagen crasht op weg naar interventie

WIJK ZONDER INTERNET EN ELEKTRICITEIT NA KLAP TEGEN STROOMKAST

Na een aanrijding, is een anoniem politievoertuig door vier tuinen gereden.
TVL Na een aanrijding, is een anoniem politievoertuig door vier tuinen gereden.
Een anoniem politievoertuig van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo is dinsdagavond door drie voortuinen gereden en tegen een stroomkast geknald. De wagen was op weg naar een interventie. Aan het kruispunt met de Koerselsesteenweg en de Aardeweg ging het mis, toen een ander voertuig uit de zijstraat kwam en de politiewagen ramde. Heel de wijk viel enige tijd zonder internet.

Een oproep van een vechtpartij aan de sporthal in Koersel deed de politie van Beringen-Ham-Tessenderlo dinsdagavond rond 21 uur met een rotvaart uitrukken. Naast enkele politiecombi's reed ook een anonieme politiewagen richting de sporthal. De inspecteur reed over de Koerselsesteenweg toen er plots een wagen uit een zijstraat kwam gereden. Een botsing kon niet vermeden worden, en de politieagent week daardoor van de rijbaan af. De wagen reed door drie voortuinen, ramde een stroomkast en kwam net voor een boom tot stilstand.

De schade aan het voertuig na het ongeval was enorm.
TVL De schade aan het voertuig na het ongeval was enorm.

Onderzoek

De inzittenden liepen allen lichte verwondingen op, maar de wagens raakten beide zwaar beschadigd. "Het was een zware aanrijding", vertelt korpschef Geert Wouters.


"Maar we zijn al blij dat er geen zwaargewonden zijn gevallen." Om de neutraliteit in het onderzoek te garanderen, werd de naburige zone Kempenland opgeroepen die het onderzoek voert.


Daaruit moet blijken of het politievoertuig al dan niet rechtmatig aan een te hoge snelheid reed.

Geen elektriciteit

Aangezien er ook een stroomkast uit de grond werd gerukt, zat de hele buurt in Koersel een avond zonder internet. In enkele huizen was ook geen elektriciteit meer. "Het was een enorme klap", klinkt het bij buurtbewoners.


"We liepen meteen naar buiten om te zien wat er gebeurd was en merkten toen de ravage op." Infrax kwam ter plaatse en kon dinsdagavond laat alle stroom- en internetvoorzieningen weer herstellen. De schade aan de voortuinen viel al bij al nog mee en bleef beperkt tot wat vernielde struiken. De andere politieagenten konden wel tijdig op de dringende interventie geraken, en konden de vechterbazen al snel tot kalmte aanmanen.