Ook Berendrechtenaar op Wall of Fame in luchthaven van Antwerpen

De Wall of Fame op de Antwerpse luchthaven
RV De Wall of Fame op de Antwerpse luchthaven
In de Antwerpse luchthaven is een Wall of Fame opgericht. Aan de ingang staan de namen van vijf personen gegrift in een koperen gedenkplaat. De gehuldigden zijn Danny Cabooter, Christian Heinzmann (overleden in 2018), Freddy Michiels, Freddy Van Gaever (overleden in 2017) en de Berendrechtse journalist Staf De Lie.
Staf De Lie met foto op de Wall of Fame
RV Staf De Lie met foto op de Wall of Fame

Volgens het bestuur heeft elk van hen de laatste decennia het verschil gemaakt voor de luchthaven van Antwerpen. “De positieve impact van hun inspanning blijft tot op vandaag nazinderen. Laten we hen de luchthavenpioniers noemen over twee eeuwen heen.” Danny Cabooter, een Antwerpenaar met West-Vlaamse roots, is medestichter van het Stampe & Vertongenmuseum in de luchthaven, en bezieler/organisator van de jaarlijkse Stampe Fly In-Happening. Christian Heinzmann was CEO bij meerdere luchtvaartmaatschappijen, maar in de luchthaven van Antwerpen blijft hij bekend als afgevaardigd-bestuurder van VLM. Onder zijn impuls werden meerdere routes geopend. Freddy Michiels is een bekend Antwerps journalist en auteur en schreef onder meer het boek ‘Antwerp Airport Revival’. Freddy Van Gaever lag aan de basis van Delta Air Transport (DAT) en European Air Transport, en was stichter van VLM. Hij stond jaren aan het roer van de maatschappij en was ook Vlaams volksvertegenwoordiger en senator.

Staf De Lie uit Berendrecht werd omschreven al een journalist in hart en nieren. “Naast zijn journalistieke carrière bij kranten en magazines bleek hij ook een gewaardeerd politicus voor de provincie Antwerpen. De voorbije decennia was De Lie een regelmatige bezoeker en promotor van de luchthaven en met de regelmaat van de klok produceerde hij artikels in de krant, andere publicaties en periodieken, over het reilen en zeilen van de luchthaven van Antwerpen. Bij iedere opening van een nieuwe route was Staf aanwezig om de opstart te documenteren en de nieuwe bestemming aan te prijzen. Ten slotte werd Staf De Lie meermaals gehuldigd en ontving hij meerdere onderscheidingen voor zijn journalistieke prestaties, inzet voor de Vlaamse Zaak en aandacht voor de geschiedenis van de Vlaamse folklore.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.