Open Vld trekt naar verkiezingen met acht kandidaten

De acht kandidaten voor Open Vld.
Foto Tom Van de Weyer De acht kandidaten voor Open Vld.
Open Vld komt voor het eerst sinds 2006 weer op met een eigen lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

In 2012 gingen de liberalen in kartel met Gemeentebelangen, onder de naam 'Bekkevoort Beter'. Het kartel haalde toen drie zetels in de oppositie, met André Govaerts namens Open Vld. Begin 2017 besloten beide partijen elk weer hun eigen weg te gaan.


De liberalen komen met acht kandidaten: Heidi Vanderstukken, Johan Poleunis, Ronny Goedhuys, Mit Willems, Diane Mertens en Eline Snyers. Lijstduwer is Koen Beelen. De 26-jarige Jens Snyers is lijsttrekker.

Tweede zetel

"We willen onze zetel behouden en er graag nog een tweede bij. Ons voornaamste speerpunt is een heldere communicatie met de burgers. Tijdens de wegenwerken werd de lokale middenstand slecht geïnformeerd. We maken ons ook zorgen om de wateroverlast. De bestaande infrastructuur van grachten moet systematisch onderhouden worden, wat nu niet gebeurt. In Assent en Molenbeek-Wersbeek, waar bijna geen winkels te vinden zijn, willen we kleine middenstand aanmoedigen."


"De fietsveiligheid moet verder verhoogd worden. De voetbalkantine van Molenbeek-Wersbeek verdient een upgrade", zegt lijstduwer Beelen. "We houden ernstig rekening met een verplichte fusie vanaf 2020. We willen dan het landelijke karakter van onze gemeente binnen die fusie bewaren. We zien overigens vele voordelen in een fusie. Onze politiezone is er een goed voorbeeld van." (VDWT)