Zap met een app door de regio

Mensen van Unizo en de provincie Vlaams-Brabant presenteren de app.
Foto Tom Van De Weyer Mensen van Unizo en de provincie Vlaams-Brabant presenteren de app.
Happy Hageland is de nieuwe app waarmee je digitaal door onze regio kan zappen. De provincie Vlaams-Brabant, Unizo en hogeschool UCLL hebben de app ontwikkeld.

"Consumenten verwachten steeds meer informatie via verschillende kanalen, ook van kleinere gemeenten. Daarom hebben wij met onze partners besloten het Hageland digitaal te ontsluiten", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid.


"De app is een digitale toegangsweg tot de streek en biedt functies voor zowel de bewoners als bezoekers." Je kan online het lokale nieuws lezen, gemeentediensten raadplegen, je favoriete handelaars en verenigingen volgen. Voor toeristen zijn er wandel- en fietsroutes te vinden, je kan er B&B's en restaurants in opzoeken, en met de QR-codelezer krijg je info bij bezienswaardigheden. Voor lokale ondernemingen is de app interessant om online beter zichtbaar te worden. De app werkt met geolocatie. Als je je in het Hageland bevindt, krijg je alle info over die plaats. Je kan de app installeren via https://happyhageland.be. (VDWT)