Willy Michiels: "We lijken wel het uitschot van de marginale driehoek"

Willy Michiels.
Foto Baert Willy Michiels.

"Wij worden het zwaarste getroffen van heel de provincie", briest burgemeester Willy Michiels (MGB) van Begijnendijk. "In Aarschot blijft er soms nog wel eens een lampje branden maar onze distributiecabines worden allemaal afgekoppeld. We lijken wel het uitschot van de marginale driehoek. Ik ga dat de provinciegouverneur ook zeggen tijdens de volgende vergadering."


De burgemeester zit nog met veel vragen. "Een black-out is natuurlijk het doemscenario", gaat hij verder. "We hopen dat het nooit zover komt."


Veel kan de gemeente er niet aan veranderen. "Wellicht moeten we de mensen sensibiliseren om hun zaklamp bij de hand te houden en een radio op batterijen te voorzien voor de laatste stand van zaken."


Erger is het voor mensen die afhankelijk zijn van elektriciteit om te kunnen leven. "We moeten een inventaris maken van alle mensen die zich in deze situatie bevinden", zegt hij. "Op die manier kunnen we hen helpen. Aan overwegen en kruispunten met verkeerslichten zullen politieagenten moeten postvatten. Er is nog heel veel werk."


Het gemeentebestuur hoopt eind oktober of begin november een infovergadering te beleggen voor de inwoners.


(GMA)