Toerisme herleeft: aantal B&B's blijft toenemen

Jurgen Dillen en Ann Van Loo van B&B De Hanewijkhoeve met gedeputeerde Monique Swinnen en Baptist Vlaeminck van de provincie.
Foto Ponsaerts Jurgen Dillen en Ann Van Loo van B&B De Hanewijkhoeve met gedeputeerde Monique Swinnen en Baptist Vlaeminck van de provincie.
De toeristische regio's 'Het Hageland' en de 'Groene Gordel' doen het opnieuw goed, na een mindere periode in de nasleep van de aanslagen in 2016. Met ruim 924.000 overnachtingen heeft de sector er een goede eerste jaarhelft opzitten. De provincie telt ook steeds meer nieuwe B&B's.

"We hebben hier geen kust, maar wel prachtige bloesems, bier en wijn, (oorlogs)erfgoed, en een wereldvermaard muziekfestival. We moeten dus wel in specifieke toeristische thema-attracties investeren om de lokale handel te ondersteunen én de 'streekfierheid' alle kansen te geven. Voorts is het uitgebreide fiets- en wandelroutenetwerk een groot succes. In het voorjaar was er de succesvolle bloesemcampagne 'Bloeiend Hageland', waarbij duizenden dag- en verblijfstoeristen hun weg vonden naar de kleurrijke boomgaarden. Augustus was dan weer de maand van 'Sprankelend Hageland', waarbij verschillende wijndomeinen hun deuren openden voor het grote publiek. Maar we investeerden ook in onder meer het Rock Werchter-belevingscentrum, en het Damiaanmuseum in Tremelo", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme.


Die inspanningen hebben vooral in de landelijkere noordkant van de provincie effect, waar het aanbod van kleine hotels en B&B's vroeger eerder klein was, maar waar die nu steeds talrijker worden. Zo telt het Hageland ondertussen 299 erkende logies, en vind je in de hele provincie al 91 B&B's. Eind april opende in Werchter nog 'De Hanewijkhoeve' de deuren.


Meer info op www.toerismevlaamsbrabant.be. (SPK)