Hagelandse Gordel lokt 2.000 fietsers

Enkele deelnemers bij fruitbedrijf Veulemans in Kapellen.
Foto Tom Van De Weyer Enkele deelnemers bij fruitbedrijf Veulemans in Kapellen.

De Landelijke Gilden van de regio staken de koppen bij elkaar en hielden gisteren voor de tiende keer hun Hagelandse Gordel. Gezinnen konden kiezen uit fietsroutes van 25, 30, 50 en 80 kilometer langs alle uithoeken van het Hageland. De start- en rustplaatsen waren Assent, Bunsbeek, Kapellen, Kortenaken en Rummen.


"Vorig jaar hadden we 1.750 deelnemers. Ondanks het bewolkte weer zijn we dit jaar de kaap van 2.000 gepasseerd", zegt Matthias Van den Eynde van de Landelijke Gilden. "Naast de wegwijzers waren er deze keer ook bordjes met slogans tegen zwerfvuil langs het parcours aangebracht. Deze bewustwordingscampagne houden we samen met de Boerenbond en Mooimakers van de Vlaamse overheid. Zwerfvuil begint ook in landelijke streken een hardnekkig probleem te worden." Elk deelnemend gezin kreeg een herbruikbaar afvalzakje mee op pad.


Op het erf van fruitbedrijf Veulemans in Kapellen konden fietsers op krachten komen bij een sandwich en een kop koffie. In de namiddag speelde er een liveband. (VDWT)