Ga naar de mobiele website
^ Top

Dealer krijgt 300 uur werkstraf

Een 34-jarige vrouw uit Begijnendijk werd veroordeeld tot een werkstraf van driehonderd uur voor drugsfeiten. De procureur had twee jaar cel gevraagd.


D.W. werd op 26 juni 2015 gecontroleerd door de politie. Ze bleek een fles GHB in de wagen te hebben, oftewel vloeibare xtc. De passagier die bij haar in de auto zat, had ze vijf minuten eerder nog een sms gestuurd met de melding dat ze er binnen vijf minuten zou zijn.


De politie vermoedde dat er sprake was van drugshandel, en dus volgde er extra onderzoek. Daaruit bleek dat D.W. in het verleden zo'n 14,5 kilogram GBL besteld had in Polen. Dat product heb je nodig voor de aanmaak van GHB. Ze zou zo'n vijftien afnemers gehad hebben, maar intussen heeft ze haar leven naar verluidt gebeterd. "Ze neemt haar verantwoordelijkheid op en geeft blijk van schuldinzicht", aldus de rechter. "De probatievoorwaarden van een vorige veroordeling werden correct nageleefd en het volgen van een cursus rond omgaan met drugs heeft haar tot betere inzichten gebracht." Daarom kreeg ze uiteindelijk ook een al bij al milde veroordeling. (KAR)

Meer over


Meld een bug