Brouwerij Wolf opent afhaalrestaurant

ALLE BESCHIKBARE HANDELSRUIMTES IN NIEUW CENTRUM INGEVULD

Antoon Bogaerts, projectleider van Wolf, bij de zelfbedieningszaak.
Foto Kristien Bollen Antoon Bogaerts, projectleider van Wolf, bij de zelfbedieningszaak.
Brouwerij Wolf opent eind deze maand een zelfbedieningsrestaurant in het nieuwbouwcomplex in de Dorpsstraat. Hiermee zijn alle beschikbare handelsruimtes ingevuld. Tegen mei 2018 moet het appartementenblok klaar zijn en de parking tegenover de kerk heraangelegd.

De dorpskernvernieuwing van Begijnendijk begint stilaan vorm te krijgen.


"Het zal eerder een dienstencentrum worden dan een commercieel hart", bekent waarnemend burgemeester Bob Michiels (MGB). Uiteindelijk komen er geen boetieks of een brasserie in de panden op de voormalige parking tegenover de kerk. In het recent voltooide blok heeft zich de apotheek van de overkant van de straat gevestigd. In het blok in aanbouw komt een bankkantoor van Argenta, een dokterspraktijk en een kinesist."


"De gemeente heeft voorbije zomer beslist om van bouwpromotor Skrien drie panden terug te kopen. Hier komt in het voorjaar van 2018 de openbare bibliotheek, die uit plaatsgebrek moet verhuizen uit de Kleinesteenweg.


"Handelaars naar onze landelijke gemeente trekken valt niet mee. Deze invulling zorgt er niettemin voor dat de nodige faciliteiten zich in het centrum bevinden, vlakbij het gemeentehuis, de politie en het OCMW", aldus Michiels.

Nieuw concept

De enige horecazaak die haar intrek neemt in het complex is brouwerij Wolf. Die brouwerij heeft al een eetcafé in Langdorp, waar naast de gekende bieren ook dagmenu's worden geserveerd.


"Hier in Begijnendijk beginnen we met een nieuw concept: een zelfbedieningszaak en ook een afhaaldienst", zegt Antoon Bogaers, projectbegeleider van Wolf. "We richten ons op werkende gezinnen, die bij ons 's avonds een degelijke warme maaltijd komen eten, of afhalen voor thuis. Geen frieten of Chinees, maar Belgische keuken. Over twee weken gaan we open."


Begijnendijk verwacht de komende jaren een uitbreiding van 250 inwoners.


"Van de 43 wooneenheden in het complex zijn er inmiddels 38 verkocht. Sommigen zijn al bewoond", zegt Kris Van Passel, bestuurder Skrien. "In mei 2018 is de bouw helemaal voltooid."

Heraanleg parking

"In februari of maart begint ook de heraanleg van de parking met 25 plaatsen aan de Sint-Luciakerk. Het wordt met klinkers in een patroon aangelegd. De parking zal over de Dorpsstraat heen aansluiten op het binnenplein van de appartementen", zegt Michiels. "In een tweede fase, in 2019, krijgt de Dorpsstraat, die beide pleinen verbindt, een nieuwe riolering en wordt de zone ingericht als zone 30. Het centrum moet hierdoor een autoluwe omgeving worden."