Ga naar de mobiele website
^ Top

Boerenhof wordt wielercafé

VEEL FESTIVITEITEN OP DAG DAT TOUR DOOR HET HAGELAND RIJDT

De Tour lokt steeds veel toeschouwers, zoals hier in Waregem in 2007.
JVK De Tour lokt steeds veel toeschouwers, zoals hier in Waregem in 2007.
Met de doortocht van de Ronde van Frankrijk in het vooruitzicht wordt café Boerenhof in Meensel-Kiezegem vanaf 16 april omgevormd tot wielercafé. Je kan er originele koerstruitjes van Eddy Merckx bewonderen. De passage van de Tour wordt ook gevierd aan zaal 't Jongensschool en fruitbedrijf Vanhellemont.

De spits van de festiviteiten wordt deze week al afgebeten door café Boerenhof. Het Comité 525 vormt het café om tot een wielercafé. "Originele koerstruien en foto's van Eddy Merckx kunnen in het café bewonderd worden", aldus woordvoerder Theo Vanderhaegen van de werkgroep. "Onder meer via onze leden, daar zitten verzamelaars tussen, konden we de truitjes bemachtigen."


Op 6 juli, de dag van de doortocht zelf, zal Eddy Merckx uitgebreid gehuldigd en gevierd worden. "Ongetwijfeld wordt het een onvergetelijk volksfeest", zegt Vanderhaegen. Meer info wordt pas gegeven op de persconferentie van 16 april.


Enkele honderden meters verder is er op de dag van de doortocht ook een groot feest, namelijk aan het milieuvriendelijk fruit- en sorteerbedrijf Vanhellemont in de Heibosstraat. "Het zal waarschijnlijk de eerste en laatste keer zijn dat het evenement ons bedrijf passeert", zegt Mario Vanhellemont. "Die gelegenheid kunnen we niet voorbij laten gaan. We hebben de gemeente laten weten dat we onze infrastructuur ter beschikking stellen. Het wordt ongetwijfeld een groot volksfeest. Meer kan ik voorlopig nog niet zeggen. Of ik zelf een grote wielerfan ben? Een wielerfreak ben ik niet maar ik volg het wel vanop een afstand."


In totaal wordt er op drie plaatsen gefeest. "Ook aan 't Jongensschool wordt een evenement georganiseerd door drie wielerclubs uit de gemeente", voegt schepen van Sport Filip Broos (sp.a) van Tielt-Winge eraan toe. "Er wordt een groot scherm geplaatst."

Het Boerenhof wordt vanaf volgende week een wielercafé met onder meer truitjes van Eddy Merckx.
Bollen Het Boerenhof wordt vanaf volgende week een wielercafé met onder meer truitjes van Eddy Merckx.

Feestdorp

In Rillaar (Aarschot) wordt het Jos Daemsplein de place to be. "Vrijdag hebben we bevestiging gekregen van Carrefour Belgium dat ze in Rillaar een feestdorp inrichten", weet schepen van Sport Geert Schellens (sp.a). "Ze hebben voor Aarschot geopteerd en niet voor pakweg Tienen omdat er hier drie vestigingen van Carrefour zijn. Onder meer het grote scherm wordt voorzien door Carrefour Belgium. Voor de kinderen wordt er ook een voetbaldorp ingericht."


Ook in Begijnendijk wordt er gewerkt aan een programma. "Met de kinderen van de vakantiewerking zullen we een hele dag feesten op een terrein aan de Liersesteenweg, waar de Ronde passeert", zegt Alex Vissenaekens van de sportdienst. "Als Begijnendijk in de rechtstreekse televisie-uitzending zit, plannen we ook nog iets speciaals dat van de lucht uit te zien zal zijn."Meld een bug