800 bezoekers dragen steentje bij aan restauratie Molenruïne

De bezoekers genieten van het molenaarsbuffet, klaargemaakt in een heksenketel.
Foto VDWT De bezoekers genieten van het molenaarsbuffet, klaargemaakt in een heksenketel.
Natuurpunt Begijnendijk heeft zaterdag voor de tweede keer de Dag van de Molenberg gehouden. Met de benefiet wil de Betekomse Molenwerkgroep de restauratie financieren van de Molenruïne. De robuuste toren uit de 15de eeuw is sinds 1993 een beschermd monument.

Rond de toren konden bezoekers genieten van een openluchtbar, kampvuur en ambachtenmarkt. In een grote heksenketel werd een groot molenaarsbuffet klaargemaakt voor 120 gasten. "We hebben deze activiteiten gecombineerd met onze jaarlijkse eetdag", zegt Koen Baert van Natuurpunt Begijnendijk. "We verwelkomden zo'n 800 bezoekers. De Molenberg is een collectief plekje in de gemeente waar veel bewoners in hun jeugd hebben gespeeld. We willen van de molen opnieuw een uitkijktoren maken. Het project kan reken op veel steun van de buurt. Met deze benefiet hebben we een paar duizend euro opgehaald, maar er is nog heel wat geld nodig om de ruïne te restaureren. De plannen liggen klaar om in te sturen naar Onroerend Erfgoed."


Wie wil kan een bijdrage storten voor het fonds op het rekeningnummer BE56 2930 2120 7588, met vermelding project 3963 - restauratie oude molen Begijnendijk.


(VDWT)