Welkom in CC De Meent 2.0

OPKNAPBEURT TER WAARDE VAN 800.000 EURO ZIT EROP

CC De Meent langs buiten gezien. Hier moet wel nog één en ander afgewerkt worden.
Mozkito CC De Meent langs buiten gezien. Hier moet wel nog één en ander afgewerkt worden.
CC De Meent 2.0: het personeel kan er aan de slag in nieuwe burelen, bezoekers worden ontvangen in een moderne foyer, en voortaan serveren Didier Paesmans en Katrien Van Hoef drank en maaltijden in de Alzenbar. Dit weekend kan iedereen de cultuurtempel ontdekken tijdens een feestelijke tweedaagse, maar wij mochten al een kijkje nemen.

De Meent is één van de bekendste cultuurzalen in de Zennevallei. En die kreeg nu een stevige opknapbeurt, met dank aan een gemeentelijke investering van 800.000 euro. "De Meent wordt al meer dan twintig jaar intensief gebruikt", zegt schepen van Cultuur Eddy Deknopper (CD&V). "In die eerste jaren werden basketbal en volleybal nog afgewisseld met toneelopvoeringen en muziekfestivals. Nadien werd het een echte cultuurzaal, met een foyer, burelen, vergaderlokaal, een kleine bar, vestiaire en sanitair. Later volgde nog een uitbreiding en De Meent lokte steeds meer volk. Maar dat bracht ook problemen met zich mee. Zo bleek de bar te klein en moesten verenigingen voor hun evenementen een geïmproviseerde toog bouwen met schragen. Voorts had het personeel te weinig kantoren en moest er vergaderruimte bijkomen."

De Alzenbar werd al ingehuldigd.
Mozkito De Alzenbar werd al ingehuldigd.

Lange toog

Maar daar werd nu dus werk van gemaakt. Het onthaal werd vernieuwd, net als de vestiaire en het sanitair. Achter het onthaal werden extra kantoren ingericht en in de foyer kunnen bezoekers nu aan een lange toog bediend worden. Die toog kan door verenigingen gebruikt worden, maar ook door de uitbaters van de nieuwe Alzenbar. Didier Paesmans en Katrien Van Hoef ontvangen vanaf dit weekend de eerste klanten in hun cultuur- en loungebar. "We willen van Alzenbar een plaats maken waar iedereen graag binnenstapt", legt Katrien uit. "Of het nu na het werk is, of bij een voorstelling. Je zal hier iets kunnen drinken, maar ook eten. En we zullen streekproducten serveren."


Schepen Deknopper hoopt dat de Alzenbar een goed draaiende zaak wordt. "Dat is een win-win voor bezoekers en verenigingen", legt hij uit. "Je krijgt er immers een levendig centrum mee. Mensen moeten niet enkel naar De Meent komen voor een voorstelling, maar ook om elkaar te ontmoeten, bij te praten, of gewoon rust te vinden. We willen met dit cultuurcafé ook geen winst maken. Een bruisende ontmoetingsplaats is de grootste winst die de Alzenbar ons kan opleveren." Binnenkort zal ook de kinderhoek in gebruik genomen worden, en ook de bibliotheek kreeg extra ruimte.


De Meent wordt dit weekend plechtig heropend. Vanavond zijn er vanaf 20 uur optredens van Lobstar en Ivan Pecnik and The Rockmantics. Zondag is er een familiesessie yoga om 9 uur. De Koninklijke Brassband van Alsemberg treedt op om 11 uur. Om 15 uur brengen Geert Van Hassel en Eddy Peremans de voorstelling 'Wasiswordt'. Het feestweekend wordt afgesloten met de film Howards End.

Mozkito
Het foyer kreeg een lange toog.
Mozkito Het foyer kreeg een lange toog.