Vechtersbazen zijn gewaarschuwd: "Nog één keer, en jullie komen Beersel niet meer in"

De vier personen die zich op de jaarmarkt weerspannig gedroegen en zo twee agenten verwondden, riskeren een plaatsverbod als ze zich nog eens misdragen in Beersel. Dat liet de lokale politie gisteren weten.

De feiten gebeurden op 16 september, maar pas gisteren werd er meer uitleg bij het incident gegeven. "Enkele door de politie gekende vechtersbazen hebben die dag rake klappen uitgedeeld", klinkt het. "Onze agenten ontfermden zich over een vrouw die indrukwekkende verwondingen had, nadat ze een fles tegen het hoofd gekregen had. Op dat moment is de situatie uit de hand gelopen, en hebben enkele mannen zich tegen de inspecteurs gekeerd. Er werd geschopt, geduwd en getrokken, maar ook met glas gegooid. Sommigen probeerden zelfs het vuurwapen van de agenten af te nemen. Uiteindelijk konden de herrieschoppers overmeesterd en opgepakt worden."


Het gaat om een 24-jarige uit Waterloo, een 33-jarige uit Molenbeek en een 50-jarige uit Beersel. Er was ook een vrouw bij betrokken, maar zij werd niet opgepakt.

Maand lang arbeidsongeschikt

Twee inspecteurs raakten tijdens het incident gewond. Eén van hen, een vrouwelijke aspirant-hoofdinspecteur, is zelfs een maand arbeidsongeschikt. "Geweld tegen de politie is onaanvaardbaar", zegt korpschef Marc Crispel. "Zowel de burgemeester als wijzelf tillen erg zwaar aan het incident. De vier hebben van de burgemeester ook een waarschuwing gekregen: als ze zich nog eens misdragen in Beersel, krijgen ze een plaatsverbod opgelegd." De drie mannen zullen zich voorts op 29 november nog mogen verantwoorden in de correctionele rechtbank voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent in functie. (TVP)