Klaas Slootmans (35) uit Beersel als lijsttrekker voor Vlaams Belang naar Vlaamse parlementsverkiezingen

Klaas Slootmans trekt de lijst van Vlaams Belang voor de Vlaamse parlementsverkiezingen in Vlaams-Brabant.
rv Klaas Slootmans trekt de lijst van Vlaams Belang voor de Vlaamse parlementsverkiezingen in Vlaams-Brabant.
Beersels gemeenteraadslid Klaas Slootmans trekt in mei de lijst van Vlaams Belang voor de Vlaamse parlementsverkiezingen. Slootmans is intussen tien jaar nationale woordvoerder van de partij en werd al in 2014 aangeduid als opvolger van het intussen overleden boegbeeld Joris Van Hauthem uit Lennik.

Slootmans studeerde politieke wetenschappen en is niet alleen gemeenteraadslid in Beersel, maar ook lid van de provincieraad. Hij was eerder aan de slag als fractiemedewerker in het Brussels Parlement. Slootmans hoopt nu als parlementslid aan de slag te kunnen gaan en zich vast te bijten in de problemen van de Vlaamse Rand. “Het tempo waarmee onze streek verstedelijkt, vervreemdt en ‘ontnederlandst’ is ongezien in de geschiedenis”, aldus Slootmans. “4 op 10 inwoners is intussen van vreemde origine, 1 op 3 sociale woningen gaat naar niet-Belgen en de helft van de leerlingen is anderstalig. De gevolgen op het vlak van grond- en woonprijzen, veiligheid, mobiliteit en onderwijs zijn stuitend. Die nefaste evolutie tegengaan is mijn ambitie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.