Feestzaal voortaan energiezuiniger

De gemeentelijke feestzaal in de Hoogstraat, die intussen al bijna een halve eeuw oud is, werd gerenoveerd. Voortaan is het pand flink wat energiezuiniger.

De zaal wordt nog altijd druk gebruikt, en dan vooral door verenigingen die er hun eetfestijnen organiseren. "We wilden vooral het energieverbruik terugdringen en het comfort verbeteren", zegt schepen van Patrimonium Veerle Leroy (Groen). "De verlichting werd vernieuwd, de zolder kreeg nieuwe isolatie en het buitenschrijnwerk werd vervangen. Nu al besparen we minstens acht procent op het stroomverbruik en meer dan een derde op de gasfactuur. Ook de akoestiek is fel verbeterd."

Nieuwe speeltuin

Voorts kregen de muren een likje verf en werd de toog in de zaal vernieuwd. Voortaan kunnen mensen de zaal ook via de zijkant verlaten, en kinderen kunnen via diezelfde weg de nieuwe speeltuin achter de zaal bereiken. Daar investeerde het gemeentebestuur 35.000 euro in nieuwe toestellen. "De kindergemeenteraad mocht nadenken over de invulling", aldus schepen van Jeugd Jo Vander Meylen (CD&V). "Dat is belangrijk, want als jongeren mee mogen beslissen, dan is het respect voor het materiaal vaak ook groter." (BKH)