Dworp ligt plots in Vlaams-Braband

ONLINE HILARITEIT OM SCHRIJFFOUTJE VAN NEDERLANDSE BORDJESFIRMA

Het bordje van de wandelroute op de hoek van de Gemeentehuisstraat en de Alsembergsesteenweg. Let op de schrijffout linksboven.
Mozkito Het bordje van de wandelroute op de hoek van de Gemeentehuisstraat en de Alsembergsesteenweg. Let op de schrijffout linksboven.
Hilariteit op het parcours van de bewegwijzerde wandeling door Dworp. Volgens zeker één van de bordjes blijkt het dorp immers niet langer in Vlaams-Brabant te liggen, maar wel in Vlaams-BrabanD. "Een menselijke vergissing, geen drama", relativeert burgemeester Hugo Vandaele (CD&V). "We zullen dit ook rechtzetten."

Enkele weken geleden doken de eerste foto's van het bewuste bordje langs de wandelroute op. Het gaat om het bordje op de hoek van de Gemeentehuisstraat en de Alsembergsesteenweg, dat nog maar enkele maanden geleden geplaatst werd. Hier geen 'Toerisme Vlaams-Brabant', wel 'Toerisme Vlaams-Braband'. En daar zit de toeristische organisatie natuurlijk verveeld mee, want zo lijkt het alsof de fout bij hen gemaakt werd.


"Vorige week kregen we een melding binnen van de foutieve schrijfwijze op één van de bordjes", zegt Petra Moons van Toerisme Vlaams-Brabant. "Normaal is het ook onze dienst die de bewegwijzering voor zo'n wandelroutes plaatst. Maar enkele jaren geleden vroeg het gemeentebestuur van Beersel of ze dat zelf konden doen. De bordjes moesten immers passen op paaltjes die eerder al geplaatst werden. We kregen ook een voorbeeldexemplaar te zien, met de correcte schrijfwijze van de provincienaam. We weten dus niet wat er fout gelopen is, maar we hopen natuurlijk wel dat het bordje snel aangepast wordt. Binnenkort organiseren we uitgerekend in Beersel een evenement voor de vrijwilligers die de routes en bewegwijzering controleren. Dan willen we natuurlijk dat die mensen langs bordjes passeren waar geen schrijffouten op staan."


Hugo Vandaele (CD&V), burgemeester van Beersel, laat intussen weten dat de fout rechtgezet zal worden. "De bordjes werden gemaakt door een Nederlandse firma, en daar is de fout gemaakt", aldus Vandaele. "Dat mocht niet gebeuren. Onze diensten hebben de fout opgemerkt en dat bedrijf moet nu een nieuw bordje plaatsen. Maar het duurt natuurlijk even om dat te maken."

Mozkito

Bewust laten hangen

Schepen van Toerisme Sonja Bosmans (CD&V) verklaart ook waarom het bordje er toch enige tijd bleef hangen. "We hebben dat bewust gedaan", klinkt het. "We wilden wandelaars geen volledig toeristisch seizoen zonder volledige bewegwijzering op pad laten gaan. Overigens: haast niemand heeft er iets van gemerkt, tot er op Facebook foto's opdoken."


Burgemeester Vandaele vindt dat er vooral niet te zwaar aan de zaak getild moet worden. "Ik kan best begrijpen dat het dom overkomt, maar het zou erger geweest zijn mocht er 'Waals-Brabant' gestaan hebben. Het is een menselijke vergissing die rechtgezet zal worden." Hoeveel bordjes er vervangen moeten worden, is onduidelijk.