De Brabantse Pijl is opnieuw (een beetje) van Beersel: Supporters volgen koers in fandorp op Herman Teirlinckplein

Jean Pillet, Theo Huygh en Ernest Pillet volgden de doortocht van De Brabantse Pijl op het Herman Teirlinckplein in Beersel.
Mozkito Jean Pillet, Theo Huygh en Ernest Pillet volgden de doortocht van De Brabantse Pijl op het Herman Teirlinckplein in Beersel.
De Beerselse wielerfans werden woensdagnamiddag verwend met een dubbele doortocht van De Brabantse Pijl. Het gemeentebestuur richtte het Herman Teirlinckplein in tot fandorp en een paar honderd supporters trokken naar het centrum om de wedstrijd op groot scherm te volgen.

De organisatoren van De Brabantse Pijl lonken opnieuw naar Beersel. De gemeente was ooit onlosmakelijk verbonden met de wielerwedstijd. Tot tien jaar geleden lag de aankomststreep in Alsemberg en werden verschillende snedige hellingen in de buurt beklommen. Intussen wordt er gefinisht in Overijse en speelt Beersel maar een figurantenrol tijdens De Brabantse Pijl. Maar dit jaar werd besloten om een dubbele lus te rijden in Beersel. Zowel de dames als de heren reden een extra ronde in de gemeente. “We vinden het prachtig dat de renners twee keer te zien zijn”, vertelt schepen van Toerisme Kristien Vanhaverbeke (N-VA). “Dat was reden genoeg om er hier een feestje te organiseren. Met wat muziek, drank en hapjes hebben we toch heel wat fans naar hier kunnen lokken. Het Herman Teirlinckplein was ook het perfecte decor om het groot scherm te plaatsen.” De organisatie wil de banden met Beersel nauwer aanhalen. Maar of De Brabantse Pijl helemaal terug van Beersel wordt is niet duidelijk. “Laat ons vandaag maar genieten van deze doortochten”, zegt schepen Vanhaverbeke. “Nadien volgt er een evaluatie en kan de toekomst besproken worden. Maar vandaag vind ik het alvast fantastisch. Ik mocht zelf even mee rijden in één van de volgwagens. Zo’n wielerwedstrijd is toch indrukwekkend.”

De Beerselse wielerfans werden woensdagnamiddag verwend met een dubbele doortocht van De Brabantse Pijl. Het gemeentebestuur richtte het Herman Teirlinckplein in tot fandorp.
Mozkito De Beerselse wielerfans werden woensdagnamiddag verwend met een dubbele doortocht van De Brabantse Pijl. Het gemeentebestuur richtte het Herman Teirlinckplein in tot fandorp.

De fans in het wielerdorp genoten met een frisse pint in de hand van de koers. “Ze schenken hier wel Kwaremont”, knipoogt Jean Pillet die met zijn broer Ernest naar het Herman Teirlinckplein afzakte. “Terwijl we in Beersel vooral kriek en geuze drinken. Maar we klagen niet. Het is tof dat de koers hier twee keer doorkomt. We wonen in Lot en zijn te voet naar hier gekomen. De aankomst bekijken we dan thuis op televisie. Wat ons betreft mag De Brabantse Pijl volgend jaar hier opnieuw door rijden.”

Theo Huygh kwam ook uit Lot afgezakt naar het centrum van Beersel. “Ik ben supporter van Marianne Vos”, legt Ernest uit. “Ik kan hier beide wedstrijden volgen en zowel voor de mannen als de vrouwen supporteren. Het was een goed idee van de organisatie om beiden hier die lus te laten maken. Voor mij is het de perfecte namiddag. We moeten eens niet ver gaan om naar de koers te kijken.”

Het was zelfs even aanschuiven aan het eetstandje op het Herman Teirlinckplein tijdens de doortocht van De Brabantse Pijl.
Mozkito Het was zelfs even aanschuiven aan het eetstandje op het Herman Teirlinckplein tijdens de doortocht van De Brabantse Pijl.
Een beeld van de doortocht van De Brabantse Pijl op de Dworpsestraat in Lot.
Mozkito Een beeld van de doortocht van De Brabantse Pijl op de Dworpsestraat in Lot.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.