Marc Smans (N-VA) geeft fakkel door aan zoon Bart

Marc Smans (N-VA) geeft zijn zitje in de gemeenteraad door aan zijn zoon Bart.
Ton Wiggenraad Marc Smans (N-VA) geeft zijn zitje in de gemeenteraad door aan zijn zoon Bart.
De N-VA van huidig burgemeester Marc Smans maakt in Beerse geen deel meer uit van de coalitie. Maar omdat zowel hijzelf en zijn zoon Bart verkozen zijn in de gemeenteraad, moet een van hen baan ruimen. Marc laat het zitje aan zijn zoon.

 “Omdat ik kon rekenen op de meeste stemmen kreeg ik de keuze wie van ons kan gaan zetelen in de komende gemeenteraad”, zegt Marc Smans. “Vorige keer waren we ook beiden verkozen maar was het logischer dat ik als lijsttrekker de burgemeestersjerp opnam. Nu ligt de situatie helemaal anders”.

Door zijn volle overgave als burgemeester heeft Marc de voorbije jaren weinig tijd gehad om zijn zes kleinkinderen te zien opgroeien, vandaar ook deze beslissing. Op de achtergrond zal Marc nog zeker blijven meedenken omdat de politieke microbe hem niet los laat.

“Ik kijk echt op naar de manier waarop mijn vader aan politiek gedaan heeft, hij zei altijd waar het op stond en cijferde zich steeds weg voor de groep. Ik wil de volgende zes jaar aan mijn kiezers bewijzen dat ze terecht het vertrouwen aan mij gaven”, zegt zoon Bart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.