Ga naar de mobiele website
^ Top

Auto rijdt in flank van schoolbus

De beschadigde rechterflank van de schoolbus.
Vanderveken De beschadigde rechterflank van de schoolbus.
Op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Pastoriestraat is donderdag rond 17 uur een auto op een schoolbus ingereden. De kinderen in de bus bleven ongedeerd, de bestuurster van de wagen is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De schoolbus van buitengewone school VIBO De Brem uit Oud-Turnhout had nog zeven kinderen aan boord toen de chauffeur van op de Turnhoutsebaan de Pastoriestraat wou indraaien. Omdat de buschauffeur zijn bocht ruim nam, dacht de bestuurster van het achterliggende voertuig langs rechts voorbij te kunnen. Ze knalde pardoes in de zijflank van de bus.

De auto die de schoolbus heeft aangereden.
Vanderveken De auto die de schoolbus heeft aangereden.

Gekneld

De dame aan het stuur van het aanrijdende voertuig, D.T. (61) uit Beerse, zat gekneld in haar wagen. Ze werd door de brandweer bevrijd en is gewond naar het ziekenhuis in Turnhout gebracht.


In de bus zaten nog zeven kinderen. Zij kwamen er met de schrik af. Drie kinderen werden vlak na het ongeval ter plaatse opgehaald door hun ouders, de vier anderen konden na een half uur naar huis terugkeren met een vervangbus. (DVGT)

Meer over


Meld een bug