Ga naar de mobiele website
^ Top

Sociale flats Berenheem in najaar klaar

De sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo heeft de symbolische meizetting gedaan op Berenheem in de Rollebaanstraat in Beernem.


Op de locatie van de vroegere zaal Berenheem bouwt Vivendo een complex met 24 sociale huurflats, met telkens twee slaapkamers en een balkon of terras. De werken zijn al goed gevorderd. "De realisatie is tegen het eind van het jaar gepland. In het najaar start de verhuur", zegt Dirk De fauw, voorzitter van Vivendo.


Rond de nieuwe appartementen komt een uitgebreide groenzone. Bij het ontwerp was er ook veel aandacht voor het bewaren van de openheid in de Rollebaanstraat. Door de bouwblokken loodrecht op de straat te plaatsen, is er een doorkijk naar het achterliggende groengebied. Er komt verder een zoen- en vroemzone aan de westelijke zijde van de school aan de overkant van de straat. In totaal investeert Vivendo 3.083.368 euro in het project. Wie kandidaat is voor een van de 24 huurappartementen, moet zich vooraf inschrijven bij Vivendo. Er wordt bij de toewijzing voorrang gegeven aan mensen die tijdens de voorbije zes jaar minstens drie jaar in Groot-Beernem wonen. Info: www.vivendo.be. (JVRB)Meld een bug