Raadslid wordt directeur onderwijs bij VIVES

(vlnr.) Directeur onderwijs Patricia Waerniers, algemeen directeur Joris Hindryckx en studiegebieddirecteur onderwijs Noël Selis.
Kos (vlnr.) Directeur onderwijs Patricia Waerniers, algemeen directeur Joris Hindryckx en studiegebieddirecteur onderwijs Noël Selis.
De raad van bestuur van Hogeschool VIVES heeft Patricia Waerniers (42) uit Beernem aangeduid als nieuwe directeur onderwijs.

Waerniers zetelt voor het gesplitste oppositiekartel BRON in de Beernemse gemeenteraad. Tussen 2007 en 2012 was ze schepen voor CD&V. Ze is van opleiding master in de lichamelijke opvoeding aan de KU Leuven en geaggregeerde voor het secundair onderwijs. Sinds 1996 is ze verbonden aan de toenmalige Katho campus Tielt, achtereenvolgens als docent en coördinator kwaliteitszorg en internationalisering. In september 2003 werd ze departementsdirecteur van de lerarenopleiding van de campus Tielt. Nu wordt ze dus directeur onderwijs van VIVES.

Expertise

"Ik heb de voorbije tien jaar de nodige expertise opgebouwd, zowel als leidinggevende als bij het uitbouwen van een kwalitatief onderwijsbeleid. Dat wil ik nu inzetten om alle bacheloropleidingen van VIVES mee te helpen ondersteunen en verder uit te bouwen", zegt Patricia.


Als directeur onderwijs is ze bevoegd voor het algemeen onderwijsbeleid van VIVES, met campussen in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. Daarnaast stuurt ze de onderwijsondersteunende diensten aan. "Hiertoe werken we verder aan een beleid voor studiebegeleiding, diversiteit, een kwaliteitsbeleid voor de opleidingen, een visie op internationalisering, een onderwijsmediabeleid en een visie op onderwijsontwikkeling. Ook ben ik als directeur onderwijs, samen met de dienst onderwijs, verantwoordelijk voor het opzetten van een intern professionaliseringsaanbod voor de meer dan 1.300 personeelsleden van VIVES", geeft Patricia nog mee.


(KPK)