Populairste politicus in Beernem op plaats 6 Vlaamse N-VA-lijst

Gijs Degrande in de nieuwe bib.
Foto Bart Huysentruyt Gijs Degrande in de nieuwe bib.
Gijs Degrande, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 nog de populairste Beernemse politicus, staat op plaats zes op de N-VA-lijst voor het Vlaams parlement.

Gijs Degrande is een van de nieuwe gezichten die de partij naar voor schuift in West-Vlaanderen. De 37-jarige Beernemnaar kan evenwel al heel wat politieke ervaring voorleggen. Hij was de voorbije zes jaar schepen in Beernem. N-VA haalde in Beernem een West-Vlaamse topscore met ruim 32 procent, maar de partij werd door een coalitie van CD&V, sp.a en Groen naar de oppositiebanken gedwongen. Al meer dan tien jaar werkt Degrande op de N-VA-fractie in het Vlaams parlement. “Als raadgever buitenlandse zaken volg ik dossiers zoals de Brexit of het Vlaamse exportbeleid op de voet. Het zijn stuk voor stuk dossiers die enorm belangrijk zijn voor onze kmo's, de zuurstof van onze provincie.” 

Gijs Degrande is 37 jaar, papa van Daan en Kaat en geboren en getogen in Beernem. Hij richtte in 2008 N-VA Beernem op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.