Politie klist inbrekersbende die het gemunt had op handelszaken

Het onderzoek ging eerder dit jaar van start na een inbraak in Beernem.
ThinkStock Het onderzoek ging eerder dit jaar van start na een inbraak in Beernem.
Na bijna een jaar onderzoek heeft de recherche van de politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) een inbrekersbende kunnen oprollen, die het vooral gemunt had op handelszaken en aanpalende woningen. 

De bende kwam in het vizier na een inbraak in een handelszaak in Beernem. In samenwerking met de FGP West-Vlaanderen konden de rechercheurs van Het Houtsche de structuur en werking van de bende in kaart brengen. “Momenteel zit al een twintigtal gelijkaardige diefstallen gebundeld in een gerechtelijk onderzoek”, zegt woordvoerster Stéphanie Maricou. Eind vorige maand vonden huiszoekingen plaats op twee adressen in Oostduinkerke en Veurne, waar verscheidene verdachten verbleven. In totaal werden bij die tussenkomsten vijf personen opgepakt. Drie Roemenen werden aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter en verschenen dinsdagmorgen opnieuw voor de raadkamer. Die verlengde hun aanhouding met een maand. “Het onderzoek naar gelijkaardige feiten zet zich intussen verder. Die vonden hoofdzakelijk plaats in West-Vlaanderen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.