Ga naar de mobiele website
^ Top

Gerestaureerd Schepenhuys Oedelem opent deuren

Het voorleesmoment in de bib op de eerste verdieping.
Foto Proot Het voorleesmoment in de bib op de eerste verdieping.
Zaterdag is met een opendeurdag het vernieuwde Schepenhuys van Oedelem heropend.

Het Schepenhuys prijkt al sinds 1632 op de Markt in Oedelem. Het begon als een rechtbank, werd later een herberg met logement, vervolgens een politiekantoor met gevangeniscellen en nog later het gemeentehuis van Oedelem.


Het voorbije jaar werd het historische gebouw grondig gerestaureerd. Op de benedenverdieping kreeg de toeristische dienst een stek. Op de eerste verdieping werd de bibliotheek ingericht en in de zolder kwam de polyvalente zaal de Vliering. Naar aanleiding van de heropening was er een groot feest met schattenjacht voor de jongste ridders en prinsessen.


"Vandaag voltooien we de restauratie van één van de weinige historische gebouwen die we als gemeentebestuur in bezit hebben. Hiermee zetten we dit belangrijke gebouw opnieuw helemaal op orde," aldus cultuurschepen Gijs Degrande (N-VA). "Ik ben bijzonder, bijzonder trots als schepen maar ook zeer blij als inwoner van deze gemeente dat we de geschiedenis vandaag een nieuwe dimensie kunnen geven. Een nieuwe toekomst voor dit prachtige gebouw en voor de markt in Oedelem. Het Schepenhuys is klaar om opnieuw haar centrale rol op te nemen." (JVRB)

Meer over


Meld een bug