Ga naar de mobiele website
^ Top

Alweer ongeval aan werken E40: moeder rijdt met peuter en baby in op file

Siebe De Voogt
Een zoveelste ongeval aan de werken op de E40 in Beernem richting kust. Een moeder is gisteren met haar bestelwagen, met daarin ook haar peuter en baby, ingereden op een file die er stond door een eerder ongeval. De vrouw liep breuken in de benen op. Haar kinderen - die naast haar zaten in de bestelwagen - bleven ongedeerd.

Het zware ongeval gebeurde even voor 11 uur op een halve kilometer voor de afrit in Beernem. Daar stond op dat moment een file, nadat een vrachtwagen even verderop was ingereden op een botsabsorbeerder.


De moeder, een Nigeriaanse vrouw uit Heist-op-den-Berg, merkte een truck in de file te laat op en reed langs achteren op het gevaarte in. De klap was enorm. De vrouw zat met haar voeten gekneld in de samengedrukte cabine van de bestelwagen.


De brandweer had bijna drie kwartier nodig om haar uit het wrak te bevrijden. Intussen landde de MUG-heli op de snelweg, waardoor die volledig afgesloten werd voor het verkeer. De moeder werd met enkele breuken in haar benen overgevlogen naar het AZ Sint-Jan. Ze verkeerde niet in levensgevaar. Haar baby en peuter die naast haar zaten, raakten niet gewond, maar werden ter controle toch met de ziekenwagen weggevoerd. Even na 12.30 uur werden de drie rijstroken opnieuw opengesteld. Op dat moment stond er al meer dan een uur file tot voorbij Aalter.


De voorbije twee weken gebeurden tal van ongevallen bij werken op de E40 in Beernem. Woensdag nog botsten vier wagens op elkaar met gelukkig enkel blikschade. Begin deze maand was de snelweg al eens volledig afgesloten, nadat een trucker op een signalisatiewagen was geknald. "De voorbije twee weken werden de vangrails en greppels vernieuwd ter hoogte van Beernem", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. "Die werken zijn al afgerond, maar gisteren vond een bruginspectie plaats ter hoogte van de Wellingstraat. De gebruikelijke drie botsabsorbeerders stonden daarbij reglementair opgesteld." (SDVO)

De hulpverleners brengen de gewonde moeder naar de MUG-heli op de snelweg. Rechts: de verhakkelde bestelwagen.
Siebe De Voogt De hulpverleners brengen de gewonde moeder naar de MUG-heli op de snelweg. Rechts: de verhakkelde bestelwagen.


Meld een bug