Actrices 'Zaak: De Zutter' gaan uit de kleren voor naaktkalender

Katrijn Govaert poseert naakt met bloemen.
Foto Vermeersch Katrijn Govaert poseert naakt met bloemen.
Zes actrices die een rol vertolken in de langspeelfilm 'Zaak: De Zutter' zijn uit de kleren gegaan voor een naaktkalender. "De opbrengst gaat naar de klank en promotie van de film", zegt producer Katrien Ryserhove.

Hoofdrolspeelster Katrijn Govaert, Anna-Maria De Schepper, Febe De Lille, Ann Roelens, Ellen Van Laecke en Ann Van Rie poseerden voor de lens van de fotograaf Jan Vermersch uit Knesselare. "De montage van de film is af en de klank wordt nu onder handen genomen in een studio in Brussel", licht Katrien Ryserhove toe. "De actrices die de moeder en de zussen De Zutter vertolken, hebben zelf beslist om een kalender samen te stellen. In de kalender staat naakt, anno 1926. De foto's zijn sensueel en prikkelend, maar deftig. Ik was er zelf bij toen alles gefotografeerd werd. Pornografisch materiaal zou ik niet willen." Intussen is er ook een overeenkomst bereikt met Kinepolis. "Een concrete datum voor de première is er nog niet. Wellicht wordt de film voor het eerst vertoond in Brugge in de maand april. De overeenkomst met Kinepolis is voor ons de kers op de taart. De mensen van Kinepolis hebben de film gezien en goed bevonden. Er staan voorstellingen gepland in Brugge en Gent en bij succes wordt de Zaak: De Zutter ook vertoond in andere filmzalen."

Praktisch

De verjaardagskalender kost twaalf euro en is te verkrijgen bij fotograaf Jan Vermersch in De Plaats 8 in Knesselare. In Beernem kan je terecht bij papierhandel Kiekeboek in de Stationsstraat en krantenwinkel Harlekijn in de Hoornstraat. Elke eerste zondag van de maand kan je de kalender ook verkrijgen in de filmstudio in zaal Reigerlo in de Kerkhofdreef. Meer info op www.zaakdezutter.be (KPK)