Ga naar de mobiele website
^ Top

950 treinreizigers vast na wanhoopsdaad

De brandweer moest de reizigers, waaronder deze vrouw, over een smal paadje aan de achterzijde van een winkel helpen.
Foto Jelle Houwen De brandweer moest de reizigers, waaronder deze vrouw, over een smal paadje aan de achterzijde van een winkel helpen.
Zo'n 950 treinreizigers zaten gisterenavond in volle avondspits even vast in twee treinen na een wanhoopsdaad ter hoogte van het station van Beernem. Daar belandde even na 19 uur een persoon onder de trein.

Een trein die net vertrokken was vanuit Brugge en overvol zat met 600 dagjestoeristen werd op tijd verwittigd en hield onderweg halt. Die trein keerde terug naar Brugge. De trein die het slachtoffer aanreed, zat eveneens vol met zo'n 350 passagiers. Hun trein stopte enkele honderden meters buiten het station van Beernem.


De hulpdiensten en een MUG-heli kwamen snel ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. In volle avonddrukte werd snel een evacuatie op poten gezet. Binnen het uur na het incident waren alle reizigers van de trein gehaald en kon iedereen vertrekken met vervangbussen richting station van Brugge. De brandweer hielp hen de sporen over te steken en langs een smal paadje tot op de parking van de Carrefour Market te raken, waar de bussen stonden opgesteld. Tijdens het wachten kon wie het wou een suikerwafel of flesje water krijgen van Infrabel.


Wie vragen heeft over zelfdoding, kan gratis terecht op het nummer 1813. (JHM)

Meer over


Meld een bug