“Een gebit, dat kost geld” Man zal diep in de buidel mogen tasten na vechtpartij

De man verscheen maandag voor de correctionele rechtbank in Gent.
Sam Ooghe De man verscheen maandag voor de correctionele rechtbank in Gent.

Een Beernemnaar riskeert een geldboete en 4 maanden cel nadat hij een man een slag in het gezicht verkocht tijdens een nachtje stappen. Door de klap riskeren de tandartskosten van het slachtoffer op te lopen.

Hoe diep de man uit Beernem effectief in de buidel zal moeten tasten, is nog niet geweten. De burgerlijke partij vroeg een provisioneel bedrag tot er een duidelijker beeld is van het totale kostenplaatje. 

De feiten vonden plaats in oktober 2017. Volgens de verdediging had het slachtoffer de beklaagde uitgedaagd tijdens een nachtje stappen, waarna ze beide naar buiten gingen. De burgerlijke partij ontkent dat, en stelt dat het slachtoffer zich van geen kwaad bewust was toen hij werd aangevallen. “Bent u wel zeker dat u de juiste persoon hebt aangevallen, meneer?’, aldus de rechter tegen de beklaagde. “Een gebit, dat kost geld. “Ik hoop dat u uw verantwoordelijkheid neemt en alvast een deel van de kosten betaalt.”

Het Openbaar Ministerie vraagt 4 maanden cel en een boete van 200 euro, rekening houdende met het blanco strafblad van de beklaagde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.