VIDEO: Brasschatenaar Cain bedwingt als eerste ‘Cruiseschip van Balen’

Cain bij het begin van de uitdaging.
Screenshot Facebook Cain bij het begin van de uitdaging.
Cain Ransbottyn uit Brasschaat is er als eerste in geslaagd om het ‘Cruiseschip van Balen’ binnen de tijd op te eten. Met een tijd van 32 minuten en 44 seconden had hij zelfs nog heel wat overschot. Het hele gebeuren streamde hij live op Facebook.

Het ‘Cruiseschip van Balen’ is de nieuwste eetuitdaging van snackbar De Broodjeshoek in Balen, die afgelopen zaterdag gelanceerd werd. Het gerecht bestaat uit een stokbrood van 57 cm met mayonaise, sla, tomaten, ei, een curryworst, twee vleeskroketten en een mexicano, afgewerkt met verse handgeschilde en -gesneden frietjes.

Zijn tactiek? “Eerst de proteïnen - de gezonde dingen -, dan het vlees binnen de 4 minuten opeten. Daarna de frieten, want die mogen niet koud worden, om af te sluiten met de droge koolhydraten, namelijk het broodje”, vertelt Cain Ransbottyn. Tijdens de uitdaging dronk Cain genoeg water, enkel de laatste tien minuten dronk hij ook Cola Zero. Dankzij zijn overwinning maakt Cain nu kans om een cruise te winnen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bjorn Van Audekercke

  Fidji, een mens hoeft niet persé krampen te krijgen na veel eten. Hangt van vele factoren af.. Ik ben ook eens een uitdaging aangegaan met de zaakvoerder van een pittabar. 6 Franse hamburgers met frieten opgegeten. Niks betaald en achteraf thuis lekker gaan slapen. Ik sport wel 5 op 7 en eet op exacte tijdstippen elke dag meer dan 4500 kcal.

 • romy verhove

  Weer een of ander publiciteitstunt !

 • Fidji Peeters

  Na het eten met krampen op ‘t gemak. Kan niet anders...

 • Sven Beke

  Proficiat grote eter

 • Michael Theunissen

  Is er een reden waarom "het cruiseschip" niet in beeld bleef? Misschien zat aan de andere kant nóg iemand mee te eten.