Politie betrapt vier wildcrossers in bos

Photo News
De lokale politie in Mol heeft zaterdag vier motorcrossers betrapt op wildcrossen. Hun motors werden in beslag genomen. Ze moesten ook hun rijbewijs inleveren.

Agenten van de politiezone Balen-Dessel-Mol voerden zaterdag tussen 8 uur en 1.30 uur een controle uit op het wildcrossen in de omgeving van Rauw in Balen. “Daarbij werden vier motorcrossers onderschept in bosgebied dat verboden is voor motorvoertuigen. Hun motorfietsen werden in beslag genomen en hun rijbewijzen ingetrokken”, vertelt een woordvoerder van de politie.

“Het Bosdecreet verbiedt elke vorm van gemotoriseerd verkeer in bossen, natuurgebieden en op heidevlakten. Uitzondering hierop is wanneer dit nodig is voor het beheer en de bewaking van het grondgebied of voor hulp aan personen in nood. Om de veiligheid van wandelaars en fietsers te waarborgen in onze natuurgebieden, zal de lokale politie Balen-Dessel-Mol zulke controles in de toekomst zeker nog herhalen.”

De politiepatrouille slaagde er tijdens de actie ook in om een bestuurder te vatten die op de Zuiderring in Mol het gaspedaal had ingedrukt tot 160 kilometer per uur. De chauffeur moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Beyens

    Idd Mr Bloemen, dit alles kost enorm veel geld en is voor een gewone werkende mens bijna onbetaalbaar. Maar voor een meerbedeelde mens mag men dus wel eens wat moeite doen om zijn hobby uit te kunnen voeren.....? Regels zijn regels, wat je er nu van vindt is nog gelijk. Als ik morgen een nieuwe Bugatti koop...... gaan ze dan de snelheid van 70/u ook aanpassen? Je mag doen wat je wil, maar wordt je gepakt met iets wat niet mag, zou ik sowieso mijn mond houden.

  • Erwin bloemen

    Verzekering, belasting, aankoop motor waar ook btw op betaald moet worden, heb je onderdelen nodig dan nog eens belasting betalen en ga zo maar door, je gaat toch ook niet met je voetbalschoenen op de weg lopen? Allemaal leuk die controles, maar voor die mensen met een reglementaire Enduro motor moet er een oplossing komen, zo los je fe problemen in 2018 niet meer op. Deze mensen hebben ook een hobby.