Opening vormingscentrum 'Vonk en Visie'

Op 15 oktober opende het nieuwe vormingscentrum 'Vonk en Visie' in de Roggestraat zijn deuren. Gastspreker en bestsellerauteur van het boek 'The world book of Happiness' Leo Bormans gaf er een lezing over 'de kracht van geluk', tevens ook het centrale thema waarrond dit centrum werkt.

Bezieler Maarten Van de Broek (41) creëert met zijn nieuwe vormingscentrum een prachtige ruimte in een uniek groen kader waar hij trainingen geeft aan leerkrachten en hulpverleners uit de sociale sector. Hij stond als leerkracht zelf 10 jaar voor de klas op de Rozenberg in Mol.


Als socio-emotioneel leerlingenbegeleider binnen de school voelde hij al snel aan wat de noden waren van zowel studenten als leerkrachten. Omdat hij meer en meer de smaak te pakken kreeg rond begeleiding van jongeren en volwassenen volgde hij de opleiding psychotherapie.


De unieke kruisbestuiving tussen onderwijs en hulpverlening mondde uiteindelijk uit in de ondertussen welbekende naschoolse vorming 'Vonk en Visie'.


Ondertussen volgden de afgelopen 9 jaar al meer dan 500 mensen uit de sector de vorming en werd het dus tijd om verder uit te breiden.


Met een eigen vormingscentrum verbreedt hij zijn werkterrein. Naast leerkrachten en hulpverleners kan iedereen er terecht die op zoek is naar innerlijke rust en persoonlijke groei.


(CVB)