Man (32) kocht verboden wapen 'om te zien hoe het werkt'

De 32-jarige Kristof B. uit Balen riskeert een celstraf van twaalf maanden voor onder meer drugbezit en het bezit van een verboden stroomstootwapen.


De zaak tegen Kristof B. ging aan het rollen toen iemand een klacht tegen hem had ingediend voor een poging tot afpersing. "Tijdens een huiszoeking is een stroomstootwapen gevonden. B. had het gekocht via het internet, en hij wist dat het een verboden wapen is", zei de openbare aanklager voor de correctionele rechtbank in Turnhout.


Bovendien is tijden een verkeerscontrole in de auto van B. een precisieweegschaal met restanten van speed gevonden. "We hebben zijn gsm uitgelezen. Daarin stonden aanwijzingen van verkoop, maar vooral van drugbezit", ging de aanklager voort. B. werd ook verdacht van het bezit van hormonen. Het parket vorderde een geldboete en een celstraf van 12 maanden.


"Hij heeft het stroomstootwapen gekocht om eens te zien hoe het werkt", repliceerde de advocaat van B. De hormonenpillen kocht de beklaagde vrij in Nederland om uit te delen onder zijn fitnessmakkers. Hij wist niet dat ze in België verboden zijn. Vonnis op 30 maart. (JVN)