Elke straat z'n riolering

In de Broekstraat in Olmen is er alvast riolering op komst.
Vanderveken In de Broekstraat in Olmen is er alvast riolering op komst.
De tijd dat Balen achterophinkte op het vlak van riolering ligt ver achter ons. De voorbije jaren was er een flinke inhaalbeweging dankzij de samenwerking die het gemeentebestuur aanging met Pidpa.

De samenwerking met Pidpa is een enorm verschil met vroeger toen alle dossiers enkel door de eigen technische dienst werden afgehandeld. Het zal de bewoners van de gehuchten waar de volgende jaren rioleringswerken op stapel staan als muziek in de oren klinken dat ook hun straat straks op de riolering wordt aangesloten. De Roggestraat in Rosselaar, Scheps en Nagelsberg, Oosthamsesteenweg in Olmen en Steenweg op Leopoldsburg tot Malou zijn onlangs afgewerkt.


"De lijst met projecten voor de volgende jaren is zo gigantisch omvangrijk dat we een project-medewerker gaan aanwerven om het diensthoofd op de technische dienst bij te staan. De werken aan de Meerhoutsebaan in Olmen starten op 17 september, volgend jaar volgen Langvennen en Malou, ook Ongelberg en Oude Molsebaan, Straal en aanpalende straten in Olmen, Hulsen en Rosselaar zijn rioleringsprojecten die in 2019 en 2020 uitgevoerd worden. En in Olmen plannen we met Aquafin heel omvangrijke rioleringswerken in enerzijds Broekstraat-Kromstraat en anderzijds in Stotert-Germeer tot aan het Honda-crossterrein", aldus schepen van Openbare Werken Werner Hens (sp.a). Eens al die werken achter de rug gaat het rioleringsdekkingspercentage voor Balen naar de 80 %. (EJM)