“Elke had mooie toekomst voor zich”

Jonge schoonheidsspecialiste sterft na crash op Ringlaan in Lommel

Elke Theuwissen was sinds anderhalve maand zelfstandig schoonheidsspecialiste.
RV Elke Theuwissen was sinds anderhalve maand zelfstandig schoonheidsspecialiste.
Een verkeersongeval op de Ringlaan in Lommel heeft dinsdagavond het leven gekost aan Elke Theuwissen (31) uit Balen. De schoonheidsspecialiste zat als passagier in een wagen die inreed op een pikdorser. “Ze had nog zo’n mooie toekomst voor zich”, treurt een vriendin.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 22.30 uur. Elke Theuwissen zat als passagier in haar eigen bedrijfswagen van ‘Van Kop tot Teen’. De wagen reed op de Ringlaan (N71) vanuit Lommel richting Balen, maar vlak voor de grens met de Kempen liep het mis. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om het ongeval te onderzoeken, maar volgens de eerste vaststellingen reed de wagen achteraan in op een pikdorser. De bestuurder raakte zwaargewond, voor Elke Theuwissen waren de gevolgen fataal. De brandweer heeft de jonge vrouw nog uit het wrak bevrijd, maar ze verkeerde op dat moment al in kritieke toestand. Even later is ze bezweken aan haar verwondingen. Door de klap raakte de pikdorser van de weg af. De bestuurder van het landbouwvoertuig raakte gewond. De N71 bleef tot 3 uur afgesloten om zowel de hulpdiensten als de verkeersdeskundige ongestoord te laten werken.

De wagen van ‘Van Kop tot Teen’ raakte zwaar beschadigd bij het dodelijke ongeval
Vanderveken De wagen van ‘Van Kop tot Teen’ raakte zwaar beschadigd bij het dodelijke ongeval

De lichte bestelwagen waarin Elke het leven liet, was die van haar eigen zaak. De vrouw had begin dit jaar ‘Van Kop tot Teen’ opgericht. Daarmee was ze kapster en schoonheidsspecialiste aan huis. Het nieuws van haar overlijden sloeg gisteren in als een bom bij familie en vrienden. Uit de vele reacties op sociale media blijkt dat de vrouw erg geliefd was. “Altijd opgewekt, altijd vrolijk, vol plannen en goede voornemens. Wat gaan we je missen, Elke”, schreef de zus van Elke Theuwissen.

De vrienden van Elke vinden het vooral oneerlijk dat het uitgerekend Elke moest overkomen en uitgerekend nu. “Ze had net haar eigen zaak, had haar huisje verbouwd, … Ze was klaar om aan haar toekomst te beginnen. Dit is verschrikkelijk oneerlijk. Ze was zo lief voor alles en iedereen en ook een grote dierenvriend.”

Een andere vriendin omschrijft Elke als een grote levensgenieter. “Altijd even vrolijk, zot en blij. Altijd klaar om te helpen. Nog zoveel plannen. Je was een toppertje, op alle vlakken.”

Lommel

Elke had ook in het Limburgse Lommel een groot sociaal leven. “Haar vriend is van Lommel en samen waren ze er sociaal zeer actief. Ze hebben daar een grote vriendengroep", vertelt een van haar klanten. “Elke deed sinds kort mijn haar, maar heel goed kende ik haar nog niet. Het is echter duidelijk dat ze bij iedereen een positieve indruk heeft nagelaten.” Op sociale media in Balen en in Lommel regende het de hele dag steunbetuigingen.

De pikdorser belandde na de klap in de gracht naast de weg.
Marco Mariotti De pikdorser belandde na de klap in de gracht naast de weg.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Vermeulen

    Nooit zullen we kunnen begrijpen waarom dit moest gebeuren, met oprechte deelneming.

  • Michael De Brauwer

    Tragisch...alle sterkte gewenst aan de nabestaanden.De pijn is er voor degenen die achterblijven...