Visweg krijgt een landbouwsluis

ANP
De Visweg in Baarle-Hertog krijgt binnenkort een landbouwsluis om te voorkomen dat gewoon autoverkeer de verharde Visweg gaat gebruiken als sluiproute.

Landbouwvoertuigen zijn niet toegelaten op de nieuwe randweg rond Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Dit komt omdat het snelheidsverschil tussen het landbouwverkeer en het andere verkeer te hoog is. Omdat het niet wenselijk is dat tractors en andere landbouwvoertuigen door het centrum rijden, werd de Visweg verhard. 

Om te vermijden dat de verharde Visweg als sluiproute gebruikt wordt, zal er een landbouwsluis geplaatst worden. Dat is een constructie op de weg die landbouwvoertuigen en fietsers doorlaat, maar autoverkeer tegenhoudt. De constructie wordt halverwege de Visweg aangelegd, op het gedeelte tussen de Kapelstraat en de Gierlestraat. De werken worden uitgevoerd op 18, 19 en 20 december 2018. Langs beide zijden van de landbouwsluis worden borden gezet om weggebruikers attent te maken op de nieuwe verkeerssituatie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.