Inhuldiging drie nieuwe wandelroutes aan de Witte Kei

Aan de Witte Kei komt een nieuw monument en worden zondag 15 oktober drie nieuwe toeristische wandelroutes ingehuldigd.

De toeristische diensten van Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog huldigen over twee weken officieel de 'wandeltriple Witte Kei' in. Op de plaats waar de drie gemeenten elkaar raken, is omstreeks 1251 een witte kei gelegd. Deze kei geeft - nog steeds - het grenspunt van de drie gemeenten aan. Door de recente uitvoering van de ruilverkaveling Zondereigen-Merksplas is dit natuurgebied nu ook via de Nederlandse zijde toegankelijk.


Rond de Witte Kei zijn nu drie wandelroutes uitgestippeld. Het gaat om de 'drie grenzenwandeling' van 7,5 kilometer met start aan bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel Kolonie, de Heycantwandeling van 9,1 kilometer met start aan Hoeveijs Het Vaneleke in Merksplas en tenslotte de Vossenbergwandeling van 6,9 kilometer met start aan café Schuttershof in Baarle-Hertog.

Gratis ijs

De inhuldiging van de drie nieuwe wandelingen en het monument is gepland op 15 oktober. Deelnemers kunnen op elk van de drie startplaatsen vertrekken om 13.30 uur. De aankomst is dan gepland rond 15 uur. Er wordt dan getrakteerd met een drankje en een ijsje. (VTT)