Ga naar de mobiele website
^ Top

Plan voor eenrichting naar kerk en fietsstraten

Schepen Koen Van Steenbrugge in de Kerkstraat in Avelgem. Er komt éénrichtingsverkeer in de straat, richting kerk.
Johan Anckaert Schepen Koen Van Steenbrugge in de Kerkstraat in Avelgem. Er komt éénrichtingsverkeer in de straat, richting kerk.

Het gemeentebestuur van Avelgem denkt aan eenrichtingsverkeer in de Kerkstraat, in de richting van de Sint-Martinuskerk. Om de veiligheid van fietsers te verhogen, die in beide richtingen blijven rijden. Maar meer ruimte krijgen, waardoor ze niet meer noodgedwongen op het voetpad moeten uitwijken.


"Het kan pas binnen enkele jaren, we willen eerst dat inwoners hun mening geven, om na te gaan of het gedragen wordt. Alles suggesties zijn welkom", zegt schepen van Mobiliteit Koen Van Steenbrugge (CD&V). "Handelaars vrezen minder passage, maar ik betwijfel dat omdat er meer gefietst zal worden in de Kerkstraat", aldus nog Van Steenbrugge. Verder zou de eenrichting in de Leopoldstraat omgedraaid worden, naar de Doorniksesteenweg. De huidige eenrichting in de Kasteelstraat, vanaf de Scheldelaan, blijft. Zo wordt sluipverkeer door beide straten vermeden.


Het is ook de bedoeling om van de Leopold- en Kasteelstraat fietsstraten te maken. Autoverkeer is niét verboden in een fietsstraat. Maar fietsers hebben altijd voorrang. En mogen over de hele breedte van de weg rijden. Automobilisten mogen geen fietsers inhalen. De plannen inkijken kan op de Facebookpagina 'gemeente Avelgem'. (LPS)Meld een bug