Nog tot eind dit jaar geen frietjes voor 1.300 leerlingen

Tot begin 2019 wachten op nieuwe keuken na brand

De keuken werd midden oktober getroffen door een brand.
Hans Verbeke De keuken werd midden oktober getroffen door een brand.
De keuken van basisschool en kinderdagverblijf De Toekomst, de middenschool en het atheneum – die midden oktober deels vernield raakte na een brand – is anderhalve maand later nog niet vernieuwd.

“Er moeten nog een nieuwe friteuse en dampkap komen, terwijl het ook nog wachten is op een nieuwe koepel en plafond”, zegt directeur Willem Vandenhaute van de middenschool. “Alles is gereinigd en er is een voorlopige sas gezet, om in afwachting de afwasruimte te kunnen gebruiken. De maaltijden worden zoals altijd geleverd door traiteur Willequet. Maar frietjes bakken - normaal gebeurt dat elke dinsdag in onze keuken zelf - kan voorlopig niet. Het is zeker nog tot begin 2019 wachten tot alles opgelost is”, aldus de directeur. Tot dan moeten de 1.300 betrokken leerlingen het dus zonder frietjes stellen. In afwachting verkochten de ouders van de negentien kapoenen en de verantwoordelijken van kinderdagverblijf De Toekomst koekjes. Dat bracht de mooie som van 800 euro op. De cheque werd, in aanwezigheid van Sinterklaas, overhandigd aan directeur Steven Verplancke van basisschool De Toekomst. Met de opbrengst worden nieuwe spullen gekocht zoals slabbetjes voor de kleinsten, borden en bestek en drinkbekers.

Een koekjesverkoop bracht 800 euro op. De kinderen schonken het geld, in aanwezigheid van Sinterklaas, aan directeur Steven Verplancke van basisschool De Toekomst.
Henk Deleu Een koekjesverkoop bracht 800 euro op. De kinderen schonken het geld, in aanwezigheid van Sinterklaas, aan directeur Steven Verplancke van basisschool De Toekomst.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.