Man (42) riskeert cel voor bedreigen kinderen

Een 42-jarige man uit Avelgem moest zich gisteren op de rechtbank verantwoorden voor verschillende feiten van bedreigingen en belagingen. Een keer vluchtten zijn twee dochtertjes naar de buren. Telkens had de man zwaar gedronken.


Toen de ex-vrouw van Bart D. (42) uit Avelgem op 26 augustus 2016 de twee dochtertjes afzette bij de man merkte de oudste dochter dat haar papa alweer dronken was. Het meisje wou haar gsm nemen om iemand te verwittigen, maar dat liet haar vader niet toe. Daarop zijn de twee dochtertjes naar de buren kunnen vluchten.


Hun vader achtervolgde hen en sloeg uiteindelijk de glazen voordeur van de buren kapot, waardoor hij zwaargewond raakte. Naast hem lag een keukenmes en in zijn broekzak stak ook nog een klein mes. De nieuwe partners van zijn ex-vrouw bedreigde de man ook meermaals met de dood. Omdat de nieuwe partner van zijn ex van allochtone afkomst is, zei hij ook dat hij vreesde dat zijn kinderen zouden radicaliseren. Daarnaast belaagde hij ook meermaals zijn ex-vriendin. De vrouw uit Berchem, die er ook een taverne uitbaat, kreeg ontelbare berichten en telefoontjes. Op de Facebookpagina van haar zaak postte hij ook dat de vrouw zich zou prostitueren. Bart D. zit ondertussen in de gevangenis voor een poging doodslag op zijn ex. Bart D. bedreigde haar in haar café en greep haar bij de keel.


De man riskeert een celstraf van negen maanden en een geldboete van 600 euro. Vonnis op 25 oktober. (AHK)