Wagen knalt op vrachtwagen: “Uit het niets was er een enorme klap”

De vrouw moest uit het verwrongen wrak gehaald worden door de brandweer
Wouter Spillebeen De vrouw moest uit het verwrongen wrak gehaald worden door de brandweer
Een wagen is vrijdagochtend rond 7.30 uur in volle vaart achteraan ingereden op een vrachtwagen op de expresweg N49 ter hoogte van Oosteeklo. De bestuurster (39) uit Jabbeke is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze door de brandweer uit haar auto werd bevrijd.

De vrachtwagenbestuurder die een lading slaplanten vervoerde, stond naar eigen zeggen al ongeveer dertig seconden stil voor het rode licht in de richting van Knokke aan het kruispunt met Oosthoek. “Uit het niets was er plots een enorme klap”, vertelt hij. “Zonder te remmen was de vrouw op me ingereden. Ze schoof aan de rechterkant onder de vrachtwagen. Het zag er echt niet goed uit.”

Niet fysiek gekneld

De brandweer en de politie van zone Assenede/Evergem werden ter plaatse geroepen. De 39-jarige vrouw moest uit haar auto worden bevrijd. “Ze zat niet fysiek gekneld, maar door de manier waarop het wrak verwrongen was, kon ze niet uitstappen”, klinkt het bij de brandweer. “We hebben het hele dak van de wagen geknipt en de vrouw dan verticaal zo stabiel mogelijk uit de wagen gehaald. Ze bleef wel de hele tijd bij bewustzijn.”

De vrouw werd aanvankelijk in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar een paar uur later was het levensgevaar geweken. Ze liep wel zware verwondingen op.

Het ongeval zorgde voor heel wat hinder.
Wouter Spillebeen Het ongeval zorgde voor heel wat hinder.

Hoe de aanrijding precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Het parket is verwittigd en stelde een verkeersdeskundige aan om het onderzoek verder te voeren. “Volgens de eerste bevindingen van de deskundige stond de vrachtwagen inderdaad stil”, duidt het parket Oost-Vlaanderen. “Het is nog niet duidelijk hoe het komt dat de vrouw de controle over het stuur is verloren. Ze wilde nog naar rechts uitwijken, maar dat is niet gelukt.” Mogelijk hebben de slechte zichtbaarheid en het natte wegdek iets met de aanrijding te maken. 

Tijdens de bevrijding was doorgang op de expresweg moeilijk. Daarna werd de linkerrijstrook opengesteld. Intussen is de weg weer volledig vrij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.