Potloodborden en 'schoolwegelken' voor veilige start van nieuw schooljaar

Het schoolwegelken tussen de drukke Ertveldesteenweg en het centrum van Oosteeklo werd aangelegd door de technische dienst.
Joeri Seymortier Het schoolwegelken tussen de drukke Ertveldesteenweg en het centrum van Oosteeklo werd aangelegd door de technische dienst.
Assenede maakt alle schoolomgevingen veiliger door uniforme fluopotloden aan de schoolpoorten te plaatsen. In deelgemeente Oosteeklo is er een nieuwe wegel naar de school.

In de omgeving van alle scholen in groot-Assenede werden gloednieuwe potloodborden geplaatst. "Die zijn aangekocht door de politie, met opbrengst van het verkeersboetefonds", zegt burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus). "Het gaat in totaal om zeventien nieuwe potloodborden. Die moeten autobestuurders duidelijk maken dat ze een school naderen en hun snelheid moeten aanpassen. Een investering van ruim 5.000 euro. Ook in buurgemeente Evergem is dit gebeurd."

Aan alle scholen staat nu een potloodbord.
Joeri Seymortier Aan alle scholen staat nu een potloodbord.

'Schoolwegelken'

In Oosteeklo kunnen schoolkinderen vanaf vandaag gebruik maken van het 'schoolwegelken'. Een veilige verbinding tussen de drukke Ertveldesteenweg en het centrum van Oosteeklo. "De nieuwe trage weg moet ervoor zorgen dat kinderen en hun ouders op een veilige en rustige manier de gemeenteschool kunnen bereiken. Vroeger moesten de leerlingen het drukke kruispunt van de Ertveldesteenweg en Oosteeklo-centrum passeren. Dankzij het 'schoolwegelken' hebben ze er een nieuwe verkeersluwe verbinding bij. Ook andere wandelaars en fietsers kunnen het natuurlijk gebruiken", zegt de burgemeester. (JSA)