Nu al griezelen rond Eetcafé 't Spoor

WEEK WERK AAN INDRUKWEKKENDE DECORATIE ROND HALLOWEEN

De vrijwilligers van 't Spoor tussen de griezels.
Joeri Seymortier De vrijwilligers van 't Spoor tussen de griezels.
Halloween lijkt nog ver weg, maar wie voorbij de Schare in Boekhoute rijdt, kan nu al aardig schrikken. Voor het twintigste jaar op rij heeft Eetcafé 't Spoor daar een spookdorp gebouwd. Zowel in als rond het café zie je niets anders dan skeletten, doodskisten, spinnen en griezels.

Een hele week hebben Chantal Gijselinck en haar man Filip gewerkt aan de decoratie rond Halloween. Meer dan 500 gadgets staan buiten op de weide voor 't Spoor, alsook binnen in het eetcafé zelf. "Decoreren en rond thema's werken is echt een passie", zeggen Chantal en Filip. "Het is precies twintig jaar geleden dat we hiermee begonnen zijn. Toen hadden we één doodskist, enkele spinnenwebben en wat mummies buiten gezet. We hadden meteen de toenmalige dorpspastoor aan de deur, die het helemaal niet kunnen vond dat wij een doodskist aan de deur gezet hadden. Ondertussen is alles uitgegroeid tot een site met meer dan 500 stukken decoratie."

Ook vanbinnen in het schrikken geblazen in elk hoekje.
Joeri Seymortier Ook vanbinnen in het schrikken geblazen in elk hoekje.

Exclusief

Sommige van de Halloween-stukken zijn exclusief en best wel duur. "Zowat het hele jaar surfen wij wereldwijd alle websites af op zoek naar leuke nieuwigheden", zegt het koppel. "Doodskisten die open gaan en waar dingen uit komen, bewegende skeletten of dingen die lawaai maken; je kan het zo gek niet bedenken of we kopen het en laten het hier heel graag aan de Meetjeslanders zien. Waarom we al zo vroeg met Halloween starten? Er is dagen werk aan, dus het zou jammer zijn om dat maar voor een weekje te doen. En na Halloween moet alles zo snel mogelijk weg, om dan aan onze kerstdecoratie te beginnen."

Griezelsneukeltocht

Eind deze maand staan in 't Spoor ook heel wat activiteiten gepland. Op 28 en 29 oktober is er een Halloween Eetfestijn met de gekste dingen op het menu. Of wat dacht je anders van een voorgerecht dat omschreven wordt als 'Een pastei geplet met Bertha haar dikke billen, aftreksel met het achterste van de duivel, op smaak gebracht met geurige teenkaas'? Je betaalt 40 euro voor een viergangenmenu.


Op vrijdag 3 november is er Dinner and Dance, met optredens van Garry Hagger, Sam Gooris, Filip D'haeze en de Soulbrothers. Je betaalt 25 euro voor het diner. Vanaf 21 uur kan je er gratis in als je alleen de optredens wil bijwonen.


Op zaterdag 4 november wordt afgesloten met het hoogtepunt: de Griezelsneukeltocht. Vorig jaar kwamen 1.250 mensen mee schrikken. Je maakt een wandeling van zeven kilometer door donkere steegjes, en wordt onderweg aan het schrikken gebracht door een vijftigtal figuranten. Er zijn een vijftal culinaire stops. Vanaf 22 uur is er dan een gratis Griezelfuif.


Info en inschrijvingen: www.tspoor.be.