Nieuwe vereniging voor Meetjeslandse holebi's

Johan Eeckhoudt (52) uit Boekhoute stampt de nieuwe vereniging Holebi Spirit uit de grond, een vereniging voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders uit het Meetjesland.

Johan Eeckhoudt woont sinds 2007 in Boekhoute en zet zich al 25 jaar in voor de holebi-rechten.


"Holebi Spirit wil heel wat activiteiten organiseren", zegt Johan. "We denken aan film, wandelingen, culturele uitstappen, een spelnamiddag of bowling. De eerste vrijdag van de maand, vanaf 19.45 uur, houden we een praatcafé in Joreka in de Schoolstraat 22 in Assenede. Op zondag 8 oktober is er een bingonamiddag en op zaterdag 2 december wordt daar onze Fundraising Party gehouden."


Maar de vereniging is meer dan dat. "We willen graag een luisterend oor bieden, er zijn voor zij die ons nodig hebben", zegt Johan. "Want nog steeds voelen heel wat holebi's zich eenzaam, en worden ze niet echt aanvaard. Er zijn al veel stappen gezet, maar er is echt nog heel veel werk aan de winkel."


Meer informatie over de nieuwe vereniging vind je op www.holebi-spirit.be of op de gelijknamige Facebookpagina. Mailen kan naar jeeco@live.be. (JSA)