Blauw (17) scoort eerste hitje met 'Afterlife'

Blauw De Greve is gebeten door muziek en heeft een eerste hitje beet.
Repro JSA Blauw De Greve is gebeten door muziek en heeft een eerste hitje beet.
Blauw De Greve (17) uit Assenede heeft met 'Afterlife' een eerste hitje beet. Voorlopig op het internet, maar het nummer is naar alle radiozenders vertrokken.

Blauw moet eind deze maand nog 18 jaar oud worden, maar staat nu al aan de vooravond van een mooie muzikale carrière. Volgend jaar studeert ze af aan MUDA, waar ze jazz-piano en jazz-zang studeert. Daarna wil ze naar het Conservatorium in Gent voor de richting 'Jazz en Pop'. Haar nummer 'Afterlife' werd geschreven door Frederik Cornelis. "Muziek is mij met de paplepel ingegeven", zegt Blauw. "Als meisje van amper 6 jaar oud, begon ik al muziekles te volgen bij Ars Musica. Ik zit ook bij de musicalvereniging WWM, waarmee ik volgend jaar Grease breng. Ik dans graag en schrijf mijn eigen nummers, die eerder soul, jazzy en ook wel wat pop zijn." Afterlife heeft al meer dan 1.500 views op Youtube.


"Het is heel confronterend als je je eigen stem hoort. Qmusic heeft het nummer al gedraaid en ondertussen is de plaat naar alle zenders vertrokken. Echt gek om jezelf op de radio te horen. Ik wil naar het Conservatorium gaan en daar afstuderen als leerkracht. Muziekles geven aan kindjes is mijn grote droom." (JSA)