Betere parallelwegen langs N49

De bouw van bruggen moet voorkomen dat Assenede in twee wordt gesneden.
Michel Moens De bouw van bruggen moet voorkomen dat Assenede in twee wordt gesneden.
Met de omvorming van de N49 tot snelweg willen de politici van Assende dat er goed uitgeruste parallelwegen langs de N49 moeten komen.

Dat de kruispunten van de Expressweg N49 dicht gaan en vervangen worden door bruggen, vindt geen van de partijen een slechte zaak. Maar de parallelwegen moeten beter. "De omvorming van de N49 is noodzakelijk om de algemene verkeersveiligheid te verhogen", zegt Trees Van Eykeren (Anders). "De gemeente moet actiever overleggen met het Agentschap Wegen en Verkeer, voor goede parallelwegen. Alleen zo kunnen we veilig en vlot naar de opritten in Zelzate en Kaprijke. Er moeten ook fietspaden komen op die parallelwegen. We pleiten ook voor een mobiele ambtenaar die de gemeentelijke dienstverlening aan huis brengt bij inwoners."

Burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus) is blij met de vier bruggen over de N49. "Zo blijft alle deelgemeenten met mekaar verbonden", zegt burgemeester De Coninck. "De doorsteek van de Trieststraat naar het nieuwe op- en afrittencomplex wordt zeer belangrijk. De verbreding van de parallelwegen is noodzakelijk, en daar gaan we zwaar voor pleiten. De omvorming van de N49 zal het doorgaand zwaar verkeer elimineren uit de kernen, wat een goede zaak is." Stijn Van Hamme (Vlaams Belang) is blij dat de omvorming van de Expressweg voor meer verkeersveiligheid zal zorgen. Ook Luc Vermeire (AVE) is overtuigd dat Assenede niet in twee gesneden zal worden. (JSA)
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels