Van lef gesproken: inbreker steelt laptop en stuurt slachtoffer later kerstwensen in het Pools

Het berichtje dat het slachtoffer ontving blijkt een standaard kerstwens te zijn in Polen.
zyczenia.tja.pl/RV Het berichtje dat het slachtoffer ontving blijkt een standaard kerstwens te zijn in Polen.
Een inbreker had op kerstavond het lef om een sms’je naar zijn slachtoffers te sturen waarin hij in het Pools zijn kerstwensen overbrengt. De dader ging aan de haal met de MacBook uit de woning in Zellik, maar die werd dinsdag teruggevonden in de buurt. 

Een jong koppel uit de Jan de Keersmaeckerstraat had hun kerstavond volledig anders ingebeeld. Toen ze nog maar een half uurtje richting familie vertrokken waren, werden ze tussen 19 uur en 19.30 uur door de firma van hun alarminstallatie gecontacteerd. “De sensoren hadden beweging vastgesteld waardoor het alarm in werking trad”, klinkt het bij de bewoners. “De politie werd verwittigd en een patrouille die toevallig in de buurt was snelde ter plaatste. Wij arriveerden ook enkele minuten later. De inbrekers waren toen helaas al gaan vliegen...”

De dader sloeg met een steen een raam aan de achterzijde in en kon zo binnendringen. Zonder aarzelen nam hij alleen de MacBook van de bewoner mee en vertrok. “Later op de avond liet ik de laptop vergrendelen en stuurde ik ook een berichtje naar de computer met mijn gegevens”, luidt het. “Kort nadien kreeg ik van een Pools nummer een sms op mijn gsm waarin de afzender zijn kerstwensen overbrengt.” De politie is een onderzoek gestart en ook het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenopname. De man kreeg dinsdagnamiddag bericht van de politie: de laptop werd teruggevonden in de tuin van mensen in hun wijk. 

Vrij vertaald wenst de afzender het koppel veel eten op tafel, met heerlijke vis en kool. Een prachtig verlichte kerstboom met glimmende kerstballen en wenst hij hen veel cadeautjes onder de kerstboom. Bogdan -een populaire Slavische jongensnaam red.- en zijn familie zouden de afzender zijn, maar het valt uiteraard te betwijfelen of de dief effectief Bogdan heet.

Het berichtje dat het slachtoffer op zijn gsm ontving.
RV Het berichtje dat het slachtoffer op zijn gsm ontving.
Het sms’je is een standaardbericht dat ook op kerstkaarten terug te vinden is.
zyczenia.tja.pl Het sms’je is een standaardbericht dat ook op kerstkaarten terug te vinden is.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Ze kunnen dit toch traceren van waar het bericht komt.

 • Anita Wellens

  Dat is een gemene streek, terwijl de inbreker geprezen wordt voor zijn lef!

 • Jo Van Caenegem

  Volgens de rechter zal de taalcommissie daar niet mee kunnen lachen : het is hier ofwel 'Duits', 'Frans' of 'Nederlands'! Hij zal wel een GAS boete krijgen.

 • Marie Claire Vanhoucke

  De laptop is gestolen, daarna vergrendeld, daarna zend het slachtoffer een bericht naar de computer en dan krijgt ze een sms op een niet gestolen gsm; dat de politie een onderzoek is gestart kan ik best geloven.

 • andre Dewilde

  In de media is het alle dagen 1 april. En velen trappen er nog in ook. Hahahaha.