Twee vrachtwagens in brand gestoken

Brandweermannen blussen één van de getroffen vrachtwagens na.
Foto Mozkito Brandweermannen blussen één van de getroffen vrachtwagens na.
In het Releghem Business Park zijn dinsdagnacht twee geparkeerde vrachtwagens in vlammen opgegaan. Al snel bleek het om kwaad opzet te gaan.

De hulpdiensten werden omstreeks 0.45 uur gealarmeerd. Brandweerploegen uit Dilbeek, Asse en Brussel rukten meteen uit, net als de lokale politie. "Bij aankomst bleken er twee vrachtwagens in lichterlaaie te staan", klinkt het bij de brandweer. "We zijn meteen gestart met de bluswerken. De hitte dreigde ook een aanpalend bedrijfsgebouw te beschadigen, dus daar hebben we de muur preventief gekoeld. Maar een overslag of schade is er nooit geweest."


De twee vrachtwagens stonden achter elkaar geparkeerd. Maar omdat de voorste truck geen brandschade aan de achterkant vertoonde, werd al snel aan kwaad opzet gedacht. Het parket Halle-Vilvoorde stuurde dan ook een branddeskundige en medewerkers van het labo ter plaatse voor verder onderzoek. "De deskundige heeft bevestigd dat het om brandstichting gaat", klinkt het bij het parket. "Zowel in de eerste als tweede cabine werd een brandhaard gevonden."


De vrachtwagens behoren niet allebei tot dezelfde firma. Eentje ervan is van transportbedrijf Mozer, waar gisteren niemand bereikbaar was voor commentaar. (TVP)